11 Eylül 2012 Salı

TÜRKAN TEYZEM


Dün akşam Sultanahmet’teydim uzun zaman olmuş oraları özlemişim, hemen hemen her öğlen arası arşınladığım çınar ağacı gölgeli yolları, tarih kokan sokaklarını, meydanlarını ve çok daha fazlasını…

Çok sevdiğim bir hastamla ( daha doğrusu sevdiğim üçlünün ikisiyle),  Türkan teyzemle buluştum,  nerdeyse iki yıl olmuş ben ondan, oralardan ayrılalı.

Türkan teyzem yıllardır hasta,  tedavi görüyor,  yine bazı şeyler tekrar etmiş,  görmek halını hatırını sormak istedim. Canım teyzem yine sevgi dolu dost canlısı ve hayatla barışık hastalığından pek az bahsetti daha çok kedilerden, hayvanlardan anılardan, insanlardan konuştuk.
Haftanın 2-3 günü arkadaşlarıyla beraber oturdukları  çay bahçesinde buluştuk, çalışanlarıyla, garsonlarla dost olmuşlar.  Hepsinin adını biliyor, kimin ne zaman izinden geldiğini,  hangisini memlekete gideceğini,  çay servisi yapılırken şakalaşıyorlar, gülüyorlar.

 Kendileri ile beraber besledikleri kedileri de alıştırmışlar çay bahçesine. İlk  zamanlar şikayet edenler olmuş hatta işletme müdürü kızıyormuş kedileri besliyorlar diye, geçenlerde **** beyin ( işletme müdürü)  kedilere köfte verirken görmüşler. Gülümsüyorlar ‘’ sevgi bulaşıcı onu da alıştırdık’’ diyorlar. Bir ara garsona beni gösteriyor ;
-‘’ Hani bakmıştık ya bilgisayara beni yazmıştı doktor hanım, işte o doktor bu hanım ‘’ diyor.
Garson gülümseyip başıyla selam veriyor.

Türkan teyzem anlatırken; hissi kablel vuku, serencam ..gibi kelimeler kullanarak konuşuyor,Türkçesine, dünyasına hayran kalıyorum.

Bu gülen sevgi saçan, kibar hoşsohbet hanımların aslında yalnız yaşayan ve çok hasta insanlar olduklarını düşünmek zor. Aslında hayat, başına gelenlerden değil, onları nasıl yorumladığından ibarettir cümlesinin canlı ispatları sanki.

Daha önce teyzemi blog sayfamda anlatmışlığım var buradan okumanızı isterim.

Ondan çok şey öğrenebiliriz

Bir de aslında Türkan teyzem çok hasta, kimin duası kabul olur hiç belli olmaz derler, duanızı eksik etmeyin

13 yorum:

ah bi deli olsam dedi ki...

böyle insanları seviyorum be bucera apla.hayat dolular. bir süre de olsa dünya sıkıntılarından uzaklaştırıyorlar insanları. güzel bi dünya varolabileceğine olan inancı artırıyor.edelim dua tabi:)

Bucera dedi ki...

@ Hoş geldin kaytan bıyık,
Türkan teyzem yorum almayacak diye korkar oldum ki senden geldi :)
Evet insana huzur veriyorlar ve mutluluğu öğretiyorlar.
Evet edelim duamızı teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Türkan Hanıma,yorum yazmamak mümkün değil.))onları çok iyi anlıyorum.ayni yaşlardayım))onun içinde yorum yazamıyorum..sağlıkla,sevgiyle kalınız.sizin gibiler çoğalsın vatanımızda.

Bucera dedi ki...

@ Adsız

Sizlerde var olun, bakın yorum yazabilmişsiniz devamını bekleriz :)

Adsız dedi ki...

merhaba))bu konuyla kelalaka ama face e yazamadım..size bir gün İran'lı kızımın yaşadıklarını yazarım..iranlı kızımda face arkadaşım çünki.sağlıkla,sevgiyle kalınız.

Bucera dedi ki...

sevgili adsız

dinlemeyi isterim x şahsının hikayesini, profilde mail adresim var

rabiş dedi ki...

Türkan teyze gibi yürüdükçe onxa geçmişi ardada bırakabilmek,hertürlü acılara rağmen ahandaa burdayım diyebilmek seviyorum Türkan Teyzeyi

Bucera dedi ki...

sevgili rabiş

Türkan teyzem de seni tanısaydı çok severdi hoş geldin

rabiş dedi ki...

süpersinizz.. Bu kadar kısa sürede cevap vereceğinizi hiç düşünmemiştim.Sanırım hatta sanırım değil kesinlikle takip ediceğim sizi.Kayseriden kucak dolusu sevgiler..

Bucera dedi ki...

Ah kayseri mi ? Rahmetli babam çok severdi askerliğini orada yapmış sık sık anlatırdı hiç gitmedim ama babam sevdiği için de ben hep sevdim.
Sevgiler Kayseriye

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

haklısın birbirine yapılan dualar günahsız ağızdan çıkan dua oluyor
buda kabulüne sebep
mevlam tüm hastalara hassetende Türkan teyzenşize acil şifalar versin inşallah

Bucera dedi ki...

@ Seyyah Gül

Amin amin

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Bucera çok etkilendim Türkan teyze'nin hikayesinden..tabi ki o hissi birebir yansıttığın yazılarını da ayrıca özlemişim...Bu,güngörmüş ve hayata her şeye rağmen pozitif bakabilen değerli insanlardan öğreneceğimiz çok şeyler var.. Güzel bakan yürekler birbirlerini mıknatıs gibi çekmişler.)

Sevgilerimle...