8 Nisan 2013 Pazartesi

KOŞ HANIM KOŞ BİZİM DOKTOR TELEVİZYONDA


Ne zamandır yazacağım hatta korkarım gündemi kaçırıyorum yani kendi gündemimi .
 Geçen Salı bir sürü bir sürü kanallar benim fikrim olan ve çektirdiğim ( keman çaldığım ) klip/ kısa filmimi yayınladı.
Amacım hekime şiddet konusunda dikkat çekmek.
Bazı meslektaşlarım çalgıyla çengiyle şiddet konusu işlenir miymiş? Doktora yakışır mıymış ? Bu bir soytarılıkmış dese de genelde çok olumlu tepkiler aldım.

Hekime şiddet gerçekten çok acı bir konu son 30-40 yılın sağlık problemlerinde toplumda oluşmuş olan bıkkınlık ile ilgili  hiçbir rolü olmayan, sadece ve sadece devlette çalışan, uzun yıllar emek vermiş, dirsek çürütmüş, genç hekimlerimiz hiç hak etmedikleri davranışlara maruz kalıyorlar

Hekime şiddet konusu başka bir yazı konusu hatta sosyal medyadaki benim de yönetici olduğum binlerce üyesi bulunan gruplarda sürekli konuşulup çözüm bulunmaya çalışırken daha çok hekimlerden bıkkınlık ve haklı bir öfkeyi dile getiren yorumlar alıyoruz. Hekim hastasız, hasta hekimsiz olamaz ben bu uçuruma, bu karşılıklı diş bilemeye çok üzülüyorum çünkü biliyorum ki çok iyi hekimlerimiz ve çok iyi insanlarımız var ve onlar çoğunlukta ve yine olan onlara olacak.

Özetle amacım çalgıyla sözle dikkat çekmekti yani hekim dışında olanların da dikkatini çekmek ve biraz espri biraz müzik araya katarak aradaki buzları eritmek ve en önemlisi;

’' HASTA HEKİM EL ELE DAHA GÜZEL GÜNLERE ‘’ mesajını vermekti. Sanırım bunu da biraz başardım.

Ben sosyal medyada kendi başımda videomu paylaşırken Pazartesi akşamı Star TV de haberlerde verildi sonracıma ertesi gün bir sürü kanalın gündüz haber kuşaklarında da verilmeye başladı umarım  insanlara ulaşabildim.

Bu arada ben videoyu çektikten sonra Sağlık Bakanlığın kısa film yarışmasından haberim oldu oraya da gönderdim ve övgüye değer eser olarak değerlendirildi.

Tabii insanın aklına gelmiyor değil madem övgüye değer , neden dereceye girmedi madem dereceye girmedim neden övüyorsun beni kardeşim.

Beni övme kardeşim vay efendim dedemin katırları varmış beni övme benim paramı ver (Vizontele repliği)

Hatta sağlık bakanının elinden bu ödülü alırken bu espriyi yapsam diye düşünmedim değil. Tabii devamını da düşündüm bir sürü  bürokrat ağır başlı kelli felli adamlar donuk suratlarıyla bana bakıyorlar, eyiki eyiki zoraki gülmeyle köpek yavrusu gibi mahçup yerime geçiyorum….brrr hemen vazgeçtim düşüncesi bile korkunç.

Bu arada çok hoş da bir mesaj aldım yıllardır benim blog sayfamı  takip eden genç bir meslektaşım bir facebook sayfasında videomu izleyince ‘’ AAAA Bucera abla bu ‘’ diye çığlık atmış.

Hemen bana mesaj göndermiş ‘’ Yıllardır severek okuduğum ve benim de onun gibi hastalarım olacak mı diye merak ettiğim Bucera aplanın adını ve çalıştığı yeri öğrendim nihayet ‘’ diye.

Bir keresinde rahmetli Ersin Arslan için yürürken genç bir tıp öğrencisi okuyorsa o kendini bilir A.S. A. arkamdan ‘’Bucera Bucera ‘’abla diye koşarak gelmiş ben S. ‘in ev arkadaşıyım  ve Tıp öğrencisiyim hepimiz seni severek okuyoruz demişti.

Nasıl hoşuma gitmişti hani biri daha tanısa beni havaya gireceğim ama bunca zamandır başka tanıyan olmadı şükür.

En başa törende verilen ödülün fotoğrafını koydum metalden  stetoskop güzel yapmışlar. Ankara’dan dönerken hava limanında polis kontrolüne takıldı bizim ödül ‘’ Sizin çantasında metalden ne var ?‘’ diye sordu polis.

-‘’ O tıp bayramında aldığım ödül , stetoskop şeklinde evet metalden’’ diye cevapladım.
Ayrıca çok tehlikeli bir şeydir uçakta aniden çekilin ben doktorum hepinizi muayene edeceğim diye bağırabilirim dedim.
Memur bey '' O kadar da kötü bir şey '' değilmiş dedi.

Ay ne çok yazdım uzun yazılar genelde okunmaz ama bu satırlara kadar geldiyseniz okudunuz demektir. Yazıık size neler çektiniz neler.
Okumayın demiyorum okuyun tabii yavrucuğum ama bari atlaya atlaya okuyun, sen ne çektin be okur.
Ne çektin..( Bu günlerde de Vasfiye teyzem favorim)

Aşağıda videonun de bir de Fox TV nin linki var.

Hadi kalın sağlıcakla.


4 yorum:

MAYRI dedi ki...

Evet bucera artık meşhur oldun.... Videonu tv den önce izlemiştim hoş olmuş... Tv de görünce oğluma da gösterdim... o da tıpta okuyor 3 te... Dr lara uzanan şiddet dolu ellerin sahiplerini kınıyorum... Umarım bundan sonra sadece Dr lar değil kimse şiddete maruz kalmaz.

zihni örer dedi ki...

"gündem" doktora şiddet olduğuna göre, keşke kaçan gündem olsa! Bu yaratıcı gösterinin amacı da bu gündemi hayatımızdan kaldırmak değil mi!
Dokto ve müzik, doktor ve KEMAN çalmak, doktor ve mizah sanatı icra etmek, doktor ve kendi sorununa kendi yaratıcılığı ile protesto senaryosu yaratmak ve oynamak. "soytarılığın" böylesine can kurban BUCERA APLAm:)
önemli olan uyuyan devi (demokrasilerin dolgu malzemesini) uyandırmak ise, sokakta lastik yakmadan da olur bu iş.
"en kötü" dedikleri doktor bile kim bilir kaç can kurtarmıştır? insanoğlu kendi aptallığının kökenini kendi yaşam öyküsünde ve bozuk düzenin gizlerinde aramak yerine, acısının öfkesini hastayı kurtaramayan dan çıkarması ilkelliğine lanet okuyacağız. Hele bu çalışma hafızama ve bilinicime daha köklü kazındı ki, her doktor görüşte "şiddet ve ilkellik" arasındaki ilişkiyi hatırlayacağım. böyle bir olaya yakından tanık olduğumda da, tüm gücümle mücadele edeceğim. Demek ki amacınıza ulaştınız.Şrkı seçi mi de bir o kadar şahane, kutlarım.

deryadenizozlem dedi ki...

Çok güzel bir klip olmuş gerçekten. Protesto demek illaki sokağa çıkmak değildir.
Hakettiğiniz dereceyi alamadığınız için ödülü almaya gitmeyip de tepki verebilirdiniz. Ama olsun hepinizin eline yüreğine sağlık.

Bucera dedi ki...

Sevgili okuralrım dostlarım;
Beğeniniz şevkimi artırdı sanırsam gezi parkında da çalasım hatta oynayasım var :)