22 Temmuz 2010 Perşembe

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM -3-


( Bu yazı bir önceki yazının devamıdır, bir önceki de ondan öncekinin devamı benden söylemesi)

Her sabah 5-10 dk. erken gelirim polikliniğe, çayımı içer, iki lokma bir şey atarken ağzıma, gazetelere göz atarım. Bu sabah yine öyle bakayım derken, Milliyet gazetesi dördüncü sayfadaki haber sinirlendirdi beni. Ankara aile hekimliğine geçmiş, ev ziyaretleri başlamış, kocaman başlıklarla övünüyorlar.

Şimdi bunu okuyan halkım, vay be diyecek, biz yıllardır doktor doktor dilenirken, artık doktorlar ayağımıza gelecek. Yarın, öbür gün de kendi bölgesindeki aile hekimini arayacak, sabah sabah, böyle pijamalı, elini yüzünü yıkamadan, gerine gerine hem telefon ile konuşacak, hem de ayak parmaklarının arasındaki kirleri temizleyecek. .’’Aloo dohtor hanım, hah sanki bir kırgınlık var ben de bana bak, bir gel hele.Ne gelmiyon mu? Nasıl gelmezsin koca gazeteler dedi gelecen diye, şikayet ederim, olmadı gelir basarım polikliniği, sürüklerim saçından. Devletin doktoru değil misin, mecbursun gelmeye. Senin maaşını ben veriyorum. Hah bir de ayak barmaklarım datlı datlı kaşınıye ki sorma.

Biz ise toplantılarda isyan ettik, yetkililere ev ziyaretlerini sorduk, şöyle dediler ’’Sadece polk. gelemeyecek durumdaki hastalara birinci basamakla sınırlı hizmeti vermekle yükümlüsünüz. Örneğin felç sebebi ile hasta yatıyor ve bundan dolayı bir şikayeti varsa, acil durumlarda ambulans çağırmalı ya da başka kurumlardan evde bakım hizmeti almalıdır. Polikliniğe gelmiş hastaya acil durum varsa mesai saatleri içinde acil hizmet vermelisiniz onun dışında hasta 112 yi aramalıdır. Fakat siz hastayı en azından yılda bir kere görmelisiniz, gelmiyorsa çağırmalı ya da evde tespit etmelisiniz edemezseniz kayıttan düşürmelisiniz.

Ne güzel bunlar tavşana kaç tazıya tut diyorlar. Tam olarak oturmamış, tüm eksikleri ile bir sistemin reklamlarını car car yaparken bizi arada bırakıyorlar. Tüm cefasını biz çekeceğiz, zaten sözleşmeliyiz, sorun mu yaptık buyurun yenilemiyoruz sözleşmeyi diyecekler.Yine doktorlar kötü, yine Allah ellerine düşürmesin, yine Allah belalarını versin onların ….

Evet sorumluluğum altındaki sevgili hastalarım, eğer gelmezseniz, görmeye yılda bir kere ben geleceğim . Kolay değil 3500 hasta gez gez bitmez. Bundan dolayı mesai saatlerinde de aynı zamanda o kadar hastaya poliklinik hizmeti vereceğime göre geliş saatlerim hiç belli olmaz. Bundan dolayı vay evindeyim üzerime rahat bir şeyler alayım, Bihter geceliği,Gaffur pijaması istemem.Madem ben düşeceğim yollara siz de bi zahmet giyin takım elbisenizi , yaptırın kaynana topuzunuzu bekleyin beni.

Bu arada gece gece evine gelmiş doktor hanıma bıyık kıvırmaya niyetlenecek birileri varsa baştan söyleyeyim çok pis orantısız güç kullanırım.Siz akşam yediğiniz kuru fasulyenin gazılaya sınırlı olabilirsiniz ama ben cebimde biber gazıyla geleceğim haberiniz olsun. Dediğim gibi bir gece ansızın gelebilirim.

19 yorum:

Unknown dedi ki...

Evet Ankara evet bir aile hekimimiz var internetten öğrendik kendisiyle müşerref olamadık amma bekliyoruz o hal ayakları kaşırken evimize :)

Bucera dedi ki...

@ Funda
Teşbihde hata olmaz söz mecliseden dışarı tabii ki :)
Ben şahsen Gaffur tiplemesinden etkilenmiş bir blog yazarıyım

TuTsİ dedi ki...

Biber gazımı ?
hahahaha
' atın ölümü arpadan olsun apla '

neyse efenim pek hayırlı birşeye benzemiyor ya hayırlı olsun diyelim.

Ayrıca sormak isterim
benmi kaçırdım henüz çıkmadımı nerde bu kitap ? ne zaman çık(tı)ıyor ?

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Günde bilmem kaç hastayla ilgilenen doktorlar birde evlere servis verecekler he!
Süpermiş bu iş.

Nasılsa çoooook nadir hasta oluyorum, arada görüneyim diyip kontrole gidiyodum, gerek kalmadı, o gelecekmiş. Süper. Ben çay kahve ikram ederim, yakışıklıysa gençse alkolde var derim olmaz mı :))) yarın gelicem desin börekler bile açarım :))))

Doktorlar hep kadın değil ya Allah Allah...
Kadınsada TÜrk kahvesi yaparım, kapatırız beraber. :)))

kirazzade dedi ki...

Ayyy bize de siz gelseniz nasıl olur? Benim aile hekimim olur musunuz :D Serçe parmağım da sızlıyorken hazır, bi gelip bakıverseniz :D

Adsız dedi ki...

eve doktor gelmesi bana türk filimlerinin en dramatik sahnelerini hatırlatır.yatağa düşen aşık verem olmuştur.doktor ümitsiz muayeneden sonra çok babacan bir tavırla durumu anlatır.
aile hekimlerinin hastaların evlerine gidecek olması-mahut şartlarda tabi-pek de kötü bir şey değil bence.yazınız elbette konuyu ciddi bir tartışma amacıyla ele almak gayesinde değil.yine de her yenilik yeni durumlara gebedir.

Hürrem Sultan dedi ki...

üçgen vucutlu dohhhtor istiyoruz o gelsin evimize :) :) :) aslında psikolojin bozuk evdede kimse yok çat evine psikiyatrist geldi ohh şamda kaysısı eheueheueheueheu

Walla hiç sallama derim buyrun bende muhasebeciyim adam sigorta yapma diye kendini yırtıyo işçileri için yapmıyorum ceza gelince arıyo sen ödeyeceksin ben yapma desemde yapmalıydın diyo öyle bir şey yapsam tamamen defterini alır iki ucu b.klu deynek yane bu mesleki durumlar :D:D:D

Adsız dedi ki...

coach loves Bucera :)

Bucera dedi ki...

@ Tutsı
Evet benzemiyor Tutsi derdimden kendimi geyiğe vurdum siz de nasipleniyorsunuz.
Kitaba gelince ekonomik krize mi kurban oldu ne, kitap satışları çok durgunmuş Ağustos ayına ertelendi.O zaman çıkacak bir de kitap fuarında olacağım bir aksilik olmasa.hepinizi beklerim zira imza gününde sinek avlayan yazar kadar acıklı bir şey yoktur sanırım

Bucera dedi ki...

@ Kybele

Seni okudukça ev ziyaretlerine heveslenir oldum canım :)

Bucera dedi ki...

@ kirazzade
Hımmm sanırım seni sağ serçe parmağı sızısı anlayıcısı uzamnına sevk etmem lazım.
lakin Kybele gibi ağırlayacaksan beni ben de anlayabilirim o barmağın ince sızısından :)

Bucera dedi ki...

@nesimi

Sizi okuyunca Nubar Terziyan canlandı gözümde.Körüklü çantayla gelip bizim aylarca süren biopsi BT MR tetkikleri sonucu bile söyleyemediğimizi 5 aylık ömrü kalmış cümlesini nasıl da söykerkerdi.

Bucera dedi ki...

@ Hürrem Sultan
Boşuna heves yapma şekerim.Öyle doktor olsaydı ben bilirdim.
Tıp fakültesi kayıt kuyruğundaki hayal kırıklığımı hiç unutmam.
''Ulannn hani doktorlar yakışıklıydı Cüneyt Arkın,Ediz Hun'lu türk filmleri hep mi yalandı? nerede bunlar yaaa ''
diye düşünerek etrafıma bakmıştım :)

Bucera dedi ki...

@ x-coach

Bucera ablanız kurban olsun size, ben de sizleri seviyorum

Hamarat hanım dedi ki...

Hımm şimdi ben üçgen vücutlu istesem olmaz. Evli, mutlu ve çocukluyum :) Şöyle kafa dengi çay, kahve içeceğim bir bayan dr. olsun lütfen... :)Buralara hep gençler doktor olarak geliyor. Ben orta yaşlı olanını alsam olur mu?
Biz böyle espriler yapıyoruz ama işin doğrusu işiniz çok zor. Allah kolaylık versin...

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

fuar tarihi ve yazarın orada olacağı gün-saat vs vs haberi verilirse ziyaret edilmek istenir imza alınmadan da bırakılmaz... yani yazar bucera olunca...

Bucera dedi ki...

@ Kybele
Sorma kybelem yayın evi mali krize girmiş baskıda kalmış kitap şimdilik ne olacağı belli değil, inş iyi haberleri hep beraber alırız.İlgine çok teşekkür ederim

misssfit dedi ki...

bucera ayva yeme olayına girmişsiniz iyice. valla üzülüyorum doktor ve öğretmenlere. allah kolaylık versin. biber gazından sonrası için de sıkı bir sopa lazım. istersen ben burdan ıslatıp göndereyim :)

Bucera dedi ki...

@ hamarat hanım
Sizin gibi hamarat hanımlar oldukça genci yalısı sıraya girer ev ziyaretleri için

@ misssfit

Çok sevgili hükümetimizin büyük başları ay pardon büyüklerimiz yani....oy peşindeler arada da olan bize oluyor işte