18 Mayıs 2011 Çarşamba

SEVGİLİ YURDUM ERKEĞİ SEVİN KENDİNİZİ SEVİN







Aniden kapım açıldı, otuzlu yaşlarını süren hafif kilolu bir adam ve annesi olduğunu tahmin ettiğim bir kadın paldır küldür odama girdiler. Erkek eliyle ağzını kapatmıştı, kadın oradan atıldı.

-‘’ Biz aciliz doktor hanım oğlumun dudakları şişti’

- ‘’Peki gelin ‘’ dedikten sonra içeri girdiler,oğlu elini indirdi özellikle üst dudağı çok şişmişti zor konuşuyordu.

-‘’ Acile geçin orada bakayım size, ayrıca iğne yapmamız gerekir zaten, burada yapılmıyor ‘’ dedikten sonra ben önde onlar arkamda acilin yolunu tuttuk. Üst dudağı şişebileceği gibi larinks( nefes borusunun üst kısmı) de şişebilir ve hava yolu tıkanabilirdi. Muayenede sorunsuz nefes aldığını görünce rahatlamış ve tedavisini düzenledikten sonra sıra sorulara gelmişti. Herhangi bir şeye alerjisi olup olmadığını, ilaç kullanıp kullanmadığını daha önceleri buna benze bir tablo yaşayıp yaşamadığını sordum. Tüm sorulara hayır cevabını veriyordu. En sonunda ‘’Değişik bir şey yediniz mi ?’’ diye sordum. Ikına sıkıla ‘’Akşam mesir macunu yedim ondan olabilir mi acaba?’’ diye sordu.


‘’Olabilir tabii içinde çok çeşitli baharatlar daha önce hiç yemediğiniz bitkisel ürünler olabilir ‘’ dedim

Artık doktor kimliğimden yavaş yavaş sıyrılmaya içimdeki yaramaz çocuk ortaya çıkmaya başlamıştı. Karşımda kaygılı annesinin yanında süklüm püklüm duran otuzlu yaşarında mesir macunu yemiş bülbül gibi susan, Angelina Jolie görse dudaklarını kıskanacağı yurdum erkeği duruyordu.


Gülmemi zor tutarak ‘’İsterseniz size rapor vereyim bu köfte dudaklarla işe gitmek istemezsiniz sanırım’’ dedim. Eyiki eyiki diye zoraki gülmeyle ‘’İyi olur valla’’ dedi.

Buradan yola çıkarak yine bu günlerde yurdum erkeğinin skor/ boyut ile ilgili kaygılarını nerelere taşıdığını ve beni nasıl sinir ettiklerini anlatmak istiyorum. Beni tanıyanlar bilir uzun boylu bir kadınım arabayı kullanırken de direksiyona yapışanlardan değil rahat bir şekilde bacaklarını uzatıp arkaya yaslanarak araba kullanırım. Yani araba koltuğum zaten yeterince geridedir.

Mahalle arasında bulunduğumuzdan bizim aile sağlığı merkezinde park sorunu yaşanır sıkça. Zaman zaman esnaftan birileri gelir arabanın anahtarını ister.

- ‘’Hocam arabayı biraz ileri çeksek, kamyon geldi mal indireceğiz’’ Ben de veririm anahtarı hastaları bırakıp ben inecek değilim ya, hem nasıl olabilir böyle bir şey, mesai saatleri içinde bir doktor özel işiyle nasıl ilgilenir? Cıngar koparırlar valla bu arada biz doktorlar hastalarımızdan ciddi ciddi korkuyoruz artık. Konfeksiyon işçisi olsam öğlen arası haricinde iki kere 10 dakika çay molam olur. Ama doktor olarak yok öyle mola falan, olay olur ‘’ Ölüyoz bizz doktorlar çay içiyooo Allah belanızı versin acil geldik doktor gelmiyoo’’ Koşa koşa gidersin

-‘’Neyiniz var?’’

-‘’Bir haftadır öksürüyorum?’’ Hani acildin hani ölüyordun ?

Neyse konumuz bu değil. Dediğim gibi ben mesai saatleri kölesi yerimden kıpırdamayacağımdan anahtarımı gönderirim. Akşam olup da arabama oturunca bir bakarım ki carrrttt arabamın koltuğunu en sonuna kadar geriye itmişler.


Acaba Mehmet Okur geldi de aşağıdaki elektrikçide çalışmaya başladı benim mi haberim yok? O mu çekti arabamı?

Sevgili esnafım boylu poslu olmadığını ortalama bir Türk erkeği olduğunu hepimiz biliyoruz o zaman bu; vay efendim bacaklarım çok uzun, hiçbir yere sığamadım havalarına ne gerek var? Alt tarafı arabamı 2 metre ileri alacaksın ama koltuğumu 3 metre geri alıyorsun. Bu durumda koltuk hala daha önce durduğu yerden bir metre geride. Hem hala öğrenemedin mi ? Bacakların boyu değil fonksiyonu önemlidir. Yürüyorsan koşuyorsan o bacaklar iyidir çok iyidir. Onları olduğu gibi sev, farklı gösterme. İlla bir organını değiştirmek istiyorsan benden bir tavsiye beyninden başlayabilirsin.


( Sevgili hastam için Nazan Öncel Söylüyor; Köfte dudaklarını....)

http://www.dailymotion.com/video/xfl5e5_nazan-oncel-hokka_music

17 yorum:

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Fesat fesatı kaleminden tanır('gevreklik/otu-b.ku muzip yorumlama' manasında bir fesatlık burada sözünü ettiğim)... Öylesin sen de; hiç yuvarlayp durma bence lafı.. Yok 'koltuğu geriye çekmişlermişmiş', 'yok mesir macunuymuşmuş'...

Bilinçaltı(mız) gevrek.. Malzeme bu.. En saçma sapan mevzuları dahi, saçma sapan yerlerinden birbirine bağlayıp, 'bizce eğlencelik' hale getiriveriyor... İyi de yapıyor aslına bakarsan... Seviyorum tatlı su gevreklerini ben ;)

Bucera dedi ki...

Ne ya anlamadım şimdi kötü bişi dedim sen bana? :)
Valla öküzcüğüm muzır bir yanım vardır doğru bu özelliğimi(zi) de severim. Ama ne yapayım mesir macunu- köfte bu ikili karşısında ha divan edebiyatından şiir mi yazaydım.
Ol ki köfte dudaklar gül baçe olmuş
Bül bül canana name söyler
Mesir macunu bahane olmuş

mafailün mefaiün falilün

oldu mu öküzüm iki gözüm

ata_306 dedi ki...

ya doktor iki sene önce benim bir arkadışım ile kahvaltı mudunda öğle yemeği yerken arkadaş beş dakka sonra kendinde bir kaşınma olduğunu söylemeye başladı ve arkasından boynu şişmişti baktım çocuk elden gidiyor benim üzerime kalcak zaten pek sevmem de ne yapalım iş başa düştü ya bağazı şişip nefes borusu tıkanacaktı yada ben doktora yetişcektim bu arad ne yapmış olabilirdi ona bunu sordum yediğimim peynir zeytin zaten hergün yediği şeyler yalnız roka da vardı ogun sorum sen daha önce roka yedin mi hiç yoo dedi peki yerken neden öyle iştahlı yedin lan salak neyse aldım arabaya götürcem araba bu sefer senin tam tersi benim boy 172 onun ise 190 felan neyse o surunu da halletik sonra hemen ilk acile attık kendimizi dedim doktor bu salak roka yedi daha önce hiç yememi bi iğne yapalım hadi çabuk oldu bitti şimdi o adin hayatını bir nebzede olsa kurtardım ama istanbulda bana yanlış yaptı konuşmuyorum bi yıldır artık sence kurtarmasamıydım acaba

Bucera dedi ki...

Demek mesir macunu yadiniz mi gibi sorularıma roka yediniz miyi de eklemeliyim.
Valla ata rokadan dolayı orası burası şişen gelirse sorcam ''de bi hele sen niye yamuk yaptın'' diye

Çağdaş dedi ki...

Şu kısıma bayıldım :)))

"Alt tarafı arabamı 2 metre ileri alacaksın ama koltuğumu 3 metre geri alıyorsun. Bu durumda koltuk hala daha önce durduğu yerden bir metre geride."

Bucera dedi ki...

@ ÇAĞDAŞ
Evet komik, hoşgeldin bir de seninle güldüğümüz bişi daha vardı neydi o :)))

erkan bal dedi ki...

tabi yurdum doktorları eylem yapmaktan nip tuck seyretmeye vakit bulamıyor ki. zannediyor sadece türk erkekleri boyutla ilgileniyor. adamlar nelerin boyutuna estetik yapıyorlar şaşarsınız hocam. ve koltuk mevzuu, ben de sevmem pek ileri geri oynatmayı ama arabada koltuğu direksiyona yapıştırmış biri oturmuşsa, zor oluyor biraz. o yüzden adamlar haklı. kurban olun siz türk erkeklerine:) der susarım... en azından silikon saplantımız yok da avrupalı kızlar gibi abuk subuk ajda estetikleri görmek istemiyoruz sokaklarda...

Bucera dedi ki...

@ Ortaç
He he sanırım bir Türk erkeği hem milletini hem cinsiyetini korumak istemiş burada :))
Haklısnız sayın Ortaç parayı fazla bulan bazı ülke vatandaşları ne yapacaklarını şaşırıyorlar ....çok da ciddiye almayın yazdıklarımı bu bir mizah yazısı ama yine de çekmesinler koltuğumu geriye ha bir de yıkamaya verince radyo kanallarımı değiştirmesinler buna da çok sinir olurum ama konumuzla alakası yok tabii

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Kıvır sen hala... Belki yalnızca 'merak ettiği için' yedi o meledi; olamaz mı? Ben de merak ediyorum mesela tadını; bulsam, 1 saniye düşünmem ağzıma atmak için... Yemedim hiç; garip öküzüm ben :S

// şiir pek güzelmiş ;)

Bucera dedi ki...

@ Öküz
Doğru meraktan yemiş olabilir netekim ben de merak ederim.
Ye öküzüm ye ama alerji olma, olursan da doktor olarak tanrı beni karşına çıkarmasın.....çıkarsam da eğer ben seni tanıyamam ama sanırım sen beni tarzımdan tanırsın :)
Köfte dudaklarını.....diye şarkı mırıldayan doktor

Adsız dedi ki...

30 yaşında adam...
hala annesinin kuzusu:)))
CEPAYNASI

Sazan dedi ki...

Bayıldım ben bu yazıya :)

Aklıma daha fenaları geldi ama edepli olmaya çalışıyorum bu aralar, sustum :)

Bucera dedi ki...

@ cepaynası
Hoşgeldin, neden adsız oldun iki gözüm ?

@Sazan
Gelmen yazman ne güzel

KGK dedi ki...

Ben de adamın annesiyle gelmesine koptum sabah sabah =) Haha mesur macununu kim için yediyse o geleydi ya yanında.
Ayrıca Buceracım mesir macununun tadı pek de güzeldir baharat seven şahıslar için der itirafımı yaparım.

Bucera dedi ki...

@ sevgili KGK
Hoş geldin öncelikle ne iyi patın da geldin .
Peki demek ki ilk fırsatta mesir macununun tadına bakılacak teşekkürler ve sevgiler.

Ersin Kaya dedi ki...

Yazdıklarınızı çok büyük keyifle okudum. Tebrik etmek istedim, sizi...

Bucera dedi ki...

@Ersin Kaya
Çok teşekkür ederim böylece eski yazılarımın hala okunduğunu görmüş oluyorum :)