2 Aralık 2010 Perşembe

HAL-İ PÜR MELALİM



Diyetinize dikkat edin, egzersizleri ihmal etmeyin üç ay sonra bana kontrole gelin, tabii hala istifa etmediysem''dedim .
Hasta güldü , ben güldüm.....
O an içimde deli bir kadın, uzun saçları didik didik, bileklerine kadar gelen siyah elbisesi lime lime , ayaklar çıplak ayaklar kirli, duvar dibine oturmuş yüksek perdeden hastalıklı bir kahkaha patlattı.
-'Hiçbir zaman istifa etmeyeceksin, edemeyeceksin o apartmandan ,o basık asma kattan , o iğrenç mahalle arasından bir gün eve bir hamamböceği olarak döneceksin'' dedi ve deli deli gülmeye başladı tekrar.
Sinirlendim çok sinirlendim.
''Aylar önce okuduğum Kafka romanının ucuz bir taklidini bana satma istersen, biraz yaratıcı ol'' dedim. Yanıma geldi iyice sokuldu, yürümüyordu sanki yılan gibi sürünüyordu. Gözlerini ilk defa bu kadar net gördüm biraz daha baksam o iki dipsiz kuyuda kaybolacakmışım korkusuyla gözlerimi kaçırdım. Kulağıma doğru eğildi sesinden önce ensemde nefesini hisettim, çok kötü kokuyordu yüzümü buruşturdum geriye doğru kaykıldım ama kaçacak yer yoktu.
-'' Belki sen dönüşüme uğramayacaksın aynada kendini insan olarak göreceksin ama bu şehirde kaç insanın ruhu hamamböceği kılıklı sen biliyor musun? O asık suratları, çökmüş omuzları görmüyor musun? '' diye tısladı.
Tekrar yüz yüze geldik. Başka insanların bedbahtıyla mutlu olanlara has o korkunç gülümseme gelmiş oturmuştu yüzüne, hiç birşey diyemedim en son sarı dişlerine takılmıştım ki yok oldu.
Omuzlarım biraz daha çökmüş numeratöre bastım sıradaki hasta gelsin diye.

Dip not; Bucera geri gelmedi gördüğünüz gibi kötü bir cadının ertkisinde yazıyorum. Tez elden yürabbüm kurtulurum elinden inşallah

7 yorum:

bad-ı saba dedi ki...

ifadelerin çok keskin bucera abla.sanki boyle okurken derimi neşterle kesiyorlarmış gibi gerçekçi bir biçimde hissettim ve seni de çok iyi anladım.sanırım bu sıralar benzer ruh hallerini yaşıyoruz seninle

Sokak Kedisi dedi ki...

Buceram doktorum, hep eğlenecek değiliz ya... Buhranlarını da severiz, yeter ki senden gelsin, ses versin.

Öperim

Adsız dedi ki...

bu halinize de alışacaz çaresi yok.elimizden bi şey gelse de o tatlı deliyi geri getirsek diyorum ama..

Bucera dedi ki...

@ Bad-ı Saba

Nasreddin hoca ne demiş eşşekten düşeni getirin o anlar demiş. Sanırım eşşekten ya da korkarım eşikten düştük biz, ondandır aplam. Ay kıyamaz aplası sana

@ sokak kedisi

Haklısın dostlar iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta,varlıkta yoklukta taaa ki ölüm bizi ayırana dek vardır.Arkadaşımı öpelirim şimdi. Bak görüyor musun bu Amerikalıların ettiğine nasıl kültürlerini empoze etmişler,papazın duasını ezbere biliriz de imam nikahından bihabriz :))
( yok yok Bucera gözüktü kapıdan)

@ sevgili Nesimi
Bana mesaj, yorum yazarak geri getiriyorsunuz işte.
Teşekkür ederim :)

TuTsİ dedi ki...

Burdaki yazına göre
O, deli olan içindeki, sen olmasa. Sen bu blog da olmazdın kim takar len blog da neymiş der sallamazdın..diye düşünüyorum

Öylesine çıkmış olsa bile sen den bu yazı ki öylesine değildir,pek güzel olmuş akıcı hali.

CEPAYNASI dedi ki...

içinden ne geliyorsa yaz...ben okurum:))
kolay gele...

Bucera dedi ki...

@ Tutsi

Diyorsun ki yazan yine aynı deli ama sadece ikizlerin karanlık yönü bı o kadar .
Hakli olabilirsin valla :)

@ sevgili cep aynası

Sevgili meslektaşım
biliyoru aynı yollardan geçtin, şükür kurtuldun :)
Yemek tarifi ne bileyim yol tarifi ( Where is Zultan Ahhmed ) falan yazsam da okur musun beni :))