5 Ekim 2009 Pazartesi

Hi Hihi Sordum Teyzene


Kapı açılıp içer girdiğinde hala gülüyordu
Doğu şivesi ile konuşan 60-65 yaşlarında bir bey tıklattı kapımı girdi içeri.Gülümsüyordu hayır resmen kih kih gülüyordu .Oturması için yer gösterdikten sonra sonra’’buyurun sizin neyiniz vardı ?’’ diye sordum.
-Kızım ,o günden beridir gülüyorum hatta senden çıktım ya yol boyunca kendi kendime güldüm.Gören de düşünmüştür ‘’deli mi ne?’’ diye.
-Bir yandan düşünüyorum ,bir yandan da zoraki gülümsüyorum.Yüzünü hatırlıyorum,zor anlaşılır doğu şivesini de ama ne konuşmuştuk neden bu kadar gülmüştü acaba? Ya ya diye konuya katılmaya çalıştım eee dedim ne vardı sizin?
-Kızım bana prostat ilacımı yazıcan yine.Hay teyzenin de çok selamı var.Hani demiştin ya sen teyzene bir sor diye? Sordum valla kızım teyzen de çok güldü,o doktor hanıma çok selam söyle dedi.
-Ah şimdi hatırladım konuşmalarımızı, sen de selam söyle teyzeye.
Gerçekten hatırlamıştım ilk gelişiydi sürekli kullandığı prostat ilacını yazmamı istemişti bir de söylenmişti’’Her ay bu ilaç için geliyorum raporda çıkarmıyorlar,doktor hanım kızım bi tane de bu karneye yaz aynı ilaçtan
-Kimin karnesi bu?
-Benim hanımın karnesi.
-Yazarım yazmasına niye yazmayayım ama sen git bir sor hanıma prostatı varsa söz vallahi yazarım.
İlk önce tam anlamamıştı ne demek istediğimi sonra da basmıştı kahkahayı teşekkür ederek çıkmıştı odamdan.Ben unutmuştum benim için sıradan bir olaydı .Yaşıma ,mesleğime oranla bakılınca pek öyle ağırbaşlı bir tip değildim zaten ama sanırım hastamıçok eğlendirmiştim, beklemiyordu benden böyle bir şey.Şimdi ne zaman kapımın önünde beyaz saçlı kikirdeyen bir gölge belirse anlıyorum prostat ilacını yazdırmaya o hastam geldi kapıyı vurmadan önce kendine çeki düzen veriyor belki de gülme krizinin geçmesini bekliyor.

Bu gün öğrendin ki benden daha kikirdek orta yaş üstü prostatlı hastalar da olabilyormuş.

2 yorum:

MAYRI dedi ki...

Benden de selam söyleyin amcama...
<:))

Bucera dedi ki...

Aaaa söylemem mi? :)))