27 Mart 2012 Salı

KORKULANLAR OLDU BENİM DE LAKABIM VARMIŞ MEĞERSEM



Daha önce şu yazımda bahsetmiştim aile hekimliğinin nasıl dedikoduya müsait olduğunu, tüm mahalle bakkallı, berberi ile tek hekime bağlı olunca illa ki sıklıkla sohbet konusu olabileceğini.

Meğersem zaten sohbet konusu olmuşum, hatta takma ismim bile varmış ‘’Mahidevran’’. Sokaktan geçerken esnaf ‘’ Yine geçiyor Mahidevran’’ diyorlamış.

Nasıl mı öğrendim?

Bugün çıkışta karşı parfümeriye girdim. Parfümerinin sahibinin annesi astım hastası, hatta geçen hafta iki kere sıkıştı müdahale etmek zorunda kaldım. Ciddi astım atakları geçirdi. Bu olaydan sonra kızına sigara konusunda uzun uzun nutuk attım. Ne zaman beni görse sigarasını gizliyor. İki konuda hassasım bir sigara, iki bilinçsizce hekime danışılmadan kullanılan antibiyotik. Sanırım özellikle antibiyotik söz konusu olunca oldukça kararlı, hafif sert bir tavrım var.

Aslında son zamanlarda hastalarımla bu konuda anlaştım sayılır. Bir buçuk yıldır bunun savaşını verdim artık meyvelerini topluyorum kendi kendilerine antibiyotik almalar, sonra gelip bana yazdırmaya çalışmalar oldukça azaldı.

Ama bu süreçte, antibiyotik yazmayan doktora ve Mahidevran’a çıkmış adım.

Dediğim gibi bugün parfümeriye girdim iki dükkan ilerden esnaf arkadaşı hastam olan bir bey de misafirliğe gelmişmiş. Dükkan sahibi hanım hemen ‘’Şimdi yandın dedi’’ beye bakarak. Bir baktım adam gülerek sigarasını saklıyor.

‘’Doktor hanım, valla adınız Mahidevran’a ( Nur aysan) çıktı hem fiziksel olarak çok benziyorsunuz hem de sultan gibi otoriter bir yanınız var'' dedi.

Başladım gülmeye’’ Gerçekten mi ? O kadar otoriter bir yanım mı var ? Sanırım antibiyotik söz konusu olunca, otoriter oluyorum. İnanın bu hastaların iyiliği için ama üç gün önce öksürüğüm bir haftadan uzun sürüp bir de bir akşam boğulur gibi olunca kendime antibiyotik başladım ve ; Antibiyotik yazmadığım hastalarımın ahı tuttu galiba, bu kapsülü onların şerefine yutayım ’’ diye düşünmüştüm.’’ Madem Mahidevran olduk ,o zaman sizleri yalancı çıkarmayayım yarın zümrütleri, yakutları takıp takıştırayım, kabarık has ipek elbiselerle geleyim polikliniğe’’ dedim.

Tüm esnaf arkadaşlar çalışanlar gülüştük….

Şimdi geldim netten fotolara baktım gerçekten benziyormuşum. Özellikle de aşağıdaki resimdeki haline.

Neyse beterin beteri var, Daye hatun da otoriterdir fazlasıyla, ona da benzetilebilirdim. Ben Mahidevran’a razıyım. Hem benle bunu böyle paylaşabildiklerine göre o kadar fena biri sayılmam değil mi sevgili okurlarım?

10 yorum:

şirin dedi ki...

öğretmenlerinde lakaplardan kaçışı yok:)bazı mesleklerin kaderi bu :)bizde takrdık lakaplar.neyseki sizin lakap güzelmiş

zeynep dedi ki...

Bence sultan benzetmeleri size hayranlıklarını ve içten içe takdir ettiklerini gösteriyor...Sultanım....

Not: mahidevran karekterini canlandıran hatun kişi size benziyor aslında..
kendinden emin okuyucu..)

Bucera dedi ki...

@ Şirin
Öğrencilerden kaçış yok haklısınız ama koca koca insanlar olunca daha komik oluyor, ben eğlendim açıkçası :))
sevgiler

@ Zeynep

Ah canım teşekkür ederim.
Hımmm kendinden emin okuyucu mu?
Yoksa siz hastalarımdan biri misiniz :))

sevgiler

mahmutemin dedi ki...

Yazınızı dün okumuştum.
Biraz bekleyelim yorum için dedim.
Akşam, bahsi geçenleri gördüm TV’de. Oturdum, seyrettim.
Mahidevran, anne hassasiyeti içinde yavrusu üzerinde titrerken, Daye Hatun’un devletin geleceğine yönelik tavırları dikkatimi çekti.
Yazınızda, ben bu iki tipi de gördüm.
Siz daha maharetli, daha anne, daha devletçisiniz.
Kutluyorum.
Mahallesinde herkes bu kadar sayılmaz, sevilmez.

Bucera dedi ki...

@ mahmut Emin
İki çifte kavrulmuş bir anne olarak ( iki oğlum var )kendimi Mahidevran'a daha yakın hissediyorum ama Allah sonumu benzetmesin.

ah bi deli olsam dedi ki...

harbiden de benziyormuşsun alttakine:P

Unknown dedi ki...

yok yok diilsin sadece Kasımpaşalısın:D

Bucera dedi ki...

Sensin işte cadaloz :)

SOPASINI SAKLAYAN ADAM dedi ki...

FIRSAT VARKEN ŞU KEMAN İŞİNİ DE PARGALI İLE ÇÖZSENİZ

Bucera dedi ki...

Keman işini Sebati Hoca ile çözmeye çalışıyorum ben :)