26 Eylül 2011 Pazartesi

ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRECEK Mİ?


Ah bu hafızam benim korkulu rüyam. Mesleğim gereği günde belki yüze yakın insan yüzüne baktığımdan mı yoksa Allah vergisi bir eblehlik mi bilmiyorum ama yüz hafızam çok zayıftır. Yakın zamanda uzun uzun konuştuğum birini ikinci görüşte hatırlamayabilirim. Aslında konuşkan ve sıcak kanlı biri olduğumdan ikinci görüşmede hatırlayamamam karşımdakine kendini beğenmiş daha kötüsü dengesiz izlenimi verebilir. Bundan dolayı bana’’ tanıdık gelen yüz ile karşılaşma’’ kabus gibidir.

Geçenlerde deniz otobüsü ile Bostancı’ya geçtim. Oturduğum yerden deniz otobüsün yanaşmasını beklerken, inmek için bir kız kalktı ayağa ama nasıl tanıdık bir yüz. Yani öyle sıradan tanıdık da değil, daha farklı çok bildik sanki kızın her şeyini biliyorum yaptıklarını yaşadıklarını en özelini anlatmış bana ama bende bu his ve tanıdık yüz dışında hiçbir bilgi yok.
Kesin bir hastam diye düşündüm hatta bana uzun uzun derdini anlatan belki o anlatırken benim de gözlerimin dolduğu bir hasta, yani o kadar samimiyiz de benim haberim yok. Çok huzursuz oldum, kızcağız samimi davranacak, poliklinik odası dışında da bana rastlamış olmanın şaşkınlığı ile konuşmaya başlayacak ve ben pot kırmamak için kendimi kasarken oldukça salak bir görüntü vereceğim. Kendi kendime düşünmeye başladım;
‘’ En iyisi görmemezlikten gelmek biraz geride durayım nasıl olsa o beni görmedi şu güneş gözlüklerimi de takayım, o çıktıktan sonra çıkarım biraz ağırdan alayım bu kapıdan çıkma işini.''
Bir yandan böyle düşünürken yavaş yavaş da ayağa kalkmıştım deniz otobüsü de durmuş kapılar açılmıştı. İki koridordan oluşan kuyruk kapının önünde birleşiyor ve insanlar ya teker teker ya da iki kişi birbirine çarparak aynı anda kapıdan çıkıyorlardı. Fakat ayağa kalkınca anladım ki artık ilerleme işi benim kontrolümde değildi önüm açıldıkça arkamdaki insanlar acele ediyorlar haliyle ben de ilerlemek zorunda kalıyordum. Ve muhtemelen bana güvenmiş her şeyini anlatmış hastam ile aynı hizaya gelmiştim, aynı hızla paralel ilerliyorduk ve yaptığım hesaplara göre; Bir deniz otobüsünü bir insan kuyruğu 10 dakikada boşaltırsa, iki insan kuyrukta aynı hızla ilerliyorsa o iki insan aynı hizaya düşecekti.
İyice gerilmiştim artık o tarafa doğru hiç bakmıyor bir an önce o deniz otobüsünden çıkmak istiyordum. Tam kapıdan başımı eğerek ve çok acelem varmış gibi hızla inmeye çalışırken ikimiz de aynı anda kapıya denk geldik ve kapının ağzında panikle bırak tanımamazlıktan gelmeyi bir de omuz atmış oldum.
O utançla hızlı hızlı yürümeye bir yandan da düşünmeye başladım. Kızcağız beni görmediyse bile omuz atarak kendimi fark ettirdim aferin bana, şimdi hakkımda kim bilir ne düşünecek.
Bu aile hekimliği çok tehlikeli bir şey acayip dedikodu kazanı kaynayabilir hekim hakkında. Bir mahalle size bağlı düşünün tüm komşular bakkal, kasap, berber de size bağlı, günlerde tıraş esnasında veya kahvede okeye dörtlü beklerken çok güzel sohbet konusu olabilir. Herhangi bir doktora gitmiş olsa biri anlatır biri dinler ama doktor ortak payda olunca sohbete katılmalar eklemeler yapmalar olağan. Şimdi bu kız akşam eve dönünce annesine anlatmaz mı?

‘’Anne bugün Sema hanımı gördüm deniz otobüsünde beni tanımamazlıktan geldi bir de kapıdan çıkarken öne geçmek için bana omuz attı manyak mı ne odasında hiç öyle değildi dengesiz bu kadın ya’’

Annesi Çarşamba günü Semiha hanımların davetinde tüm misafirlere aktarmaz mı?
‘’Sema hanım manyakmış bakmayın normal göründüğüne geçenlerde bizim kıza deniz otobüsünde hem bağırmış hem vurmuş’’

Bunu dinleyen Semiha hanım akşam kocasına ‘’Duydun mu Sema hanım daha önce Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 3 ay yatmış bildiğin deliymiş Ayşe hanımın kızı kendi gözüyle görmüş deniz otobüsünde olay çıkarmış sinir krizi geçirmiş hem saçını başını yolmuş hem önüne gelene vurarak durdurun deniz otobüsünü demiş.
Bunu dinleyen Mehmet bey tıraş olurken berberle paylaşmaz mı?

‘’Gördün mü Rıza bizim aile hekimini normal birine benziyor ama El- Kaideci mi neymiş, deniz otobüsünü kaçırıp Filistin’e yardıma gidelim diye bağırmaya başlamış zor sakinleştirmişler.
‘’Yok Mehmet abi öyle dememiş bizim hanım anlattı El – Kaide örgütü falan değil şizofrenmiş kaptan köşküne çıkmış deniz otobüsüyle Libya’ya gidelim orada Arapların bahar festivali var ona katılalım diye bağırmış………

Dır dır dır car car vah vah tüh tüh fısır fısır

Artık benim hayal gücüm bu kadar gerisini siz düşünün gayrı bu iş ne kadar uzar.

Ben tüm bunları düşünürken ve kızın yüzünü tekrar tekrar yüzümde canlandırmaya çalışırken aniden bir aydınlanma yaşadım ve kızı hatırladım arada bir takıldığım dizide yardımcı rollerinin birinde oynuyordu. Yani ben’’ kızı tanımamazlıktan geldim ay ayıp oldu’’ diye düşünürken o aslında bir oyuncuydu ve ben sıradan gıcık bir yolcuydum onun için.

Kendi kendime gülmeye başlamıştım. Vizontele aklıma gelmişti orada geçen bir konuşma.

‘’Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?’’

Ne de olsa 70 lerde çocuk olmuştum acaba bilinç altıma mı işlemişti bu mantık?
Onu bunu bilmem ama şunu unutmamalıydım nasıl her sakallı dedem değilse her çıkaramadığım yüz de hastam değildir ve deniz otobüsünde bir oyuncuyu tanımamazlıktan geldim diye suçluluk duymama da gerek yoktur. Muhtemelen o bunu hiç umursamayacaktır.

19 yorum:

zeynep dedi ki...

Hayal gücünüze hayran kaldım doğrusu :))nasıl bir senaryo yazdınız böyle şaştım ..Ama itiraf edeyim benim aile hekimim beni görünce bütün hastalıklarıma kadar sayıyor:)))
Eminim siz de öylesiniz de tevazuu gösteriyorsunuz,ayrıca dışarıda da tanımak zorundasınız diye bir kaide mi var??
Daha sık yazmalısınız,sevgiler..

Bucera dedi ki...

O Aile hekimine saygılar ...
Bu arada polk. gelen hastam bir ipucu verdi mi bende de tüm bilgiler dökülür :)
Ziyaret için yorum için teşekkürler

Mia Wallace dedi ki...

haha çok tatlıı :)

benim de tam tersi harika bir hafızam var hiç unutmam bir gördüğüm kişiyi bi daha :)

Bucera dedi ki...

@ Mia Wallace
Düşündüm de hangisi daha kötü acaba .....
Unutmak ister mi insan bazen?

R.Erkan SEZGİN dedi ki...

Yazı çok güzel, özlemişiz yazılarını. Tabi ki meşhur olmanın ya da öyle olduğunu sanmanın da bir çok zorluğu var:)))

Bucera dedi ki...

@ Erkan
Çok teşekkür ederim, yazılarımın sevilmesi beni mutlu ediyor

ibrahim ortac dedi ki...

yani o yazıdaki kız hastanız olamaz mı. dizi oyuncuları insan değil mi. gelip muayane olamaz mı. belki öyleydi. kız şimdi buna içerleyip bir dahaki bölümlerde iyi performans sergileyemezse bunun sorumluluğu kimin. ben olsam yine de sorardım. "afedersiniz siz benim hastam mısınız?" diye. cık cık...

pr dedi ki...

memur olarak atandığım ilçede, kurumun mutemedi kiralık ev aramamıza yardımcı olmuş bütün gün bizimle dolaşmıştı..ertesi gün işe gidip adamı gördüğümdeyse "ben bu adamı biyerden tanıyorum ama!?" diye düşünmüştüm:)) senden beterleri de var yani:))

TuTsİ dedi ki...

02:32
hayal gücüne gurban olam
yarıldım burda bu saate
pek keyifli idi sevgiler saygılar efenim :)

Adsız dedi ki...

Dizi oyuncusu kız bizim sitede oturur. Günlerdir önüne gelene;

''Bucera'yı gördüm! omuzuma bile dokundu!'' diyip hava atmaktadır.

Finaldeki tevazuya inanmayın değerli okurlar.


Mahmut Akarçay
(blog sahibi)

Bucera dedi ki...

@ Ortaç
Sanırım o seviyeye gelmeme bir 20-30 yılım var. Sokakta her insanın peşine düşüp siz benim hastamsınız diye tutturacağım.

@ pnr/cnr

Ha ha valla siz benden betermişsiniz (anında satarım işte sevgili okuyucumu) moral oldu
sevgiler

@ Tutsi

Hoşgeldin ...
Hayal gücümüzü de olmasa ne kalır biz blog yazarlarının elinde öyle değil mi ?

@ Adsız
Biliyordum biliyordum Zeki Müren'in bizi gördüğünü billiyordum

laleninbahcesi dedi ki...

Bu yaz Bodrum da o sıcakta Zeki Müren'in evine gitmeye kalkınca az kaldı Zeki Müren beni görecekti:))

Bucera dedi ki...

@laleninbahcesi

Haha güldürdünüz beni gecinden kavuşalım Zeki Müren'e

Adsız dedi ki...

efendim hayal gücünüz ve hafızanız arasında açılan alanda meydana gelen hadiseleri özlemiştik.
yazınız okuyucuya söz bırakmamış bu bence bir eksiklik olsa da uzun aralarla yazıyor olmanıza bağlamalı.
selam ve saygıyla..

Bucera dedi ki...

@ Nesimi
Sevgili Nesimi hoş geldiniz siz de özlettiniz kendinizi.

ata_306 dedi ki...

fazla söze gerek yok her gelen gerekenleri söylemiş yazmaya devam keşke bende öyle yazabilsem ha bu arada bende de isim hafızası sorunu yaşıyorum bu 22 li yaşlardan beri oldu bi espiri ile başladı sonra böyle her genele takıldım takıldım sonuna baya baya isim hafızam zayıfladı yahu doktorca bi yorum yaparmısınız

Bucera dedi ki...

@ ata
Ah bu kel hekimin ilacı olsa başına sürer öyle değil mi?

CEPAYNASI dedi ki...

buceracığım,
yüz hafızası konusunda ben de aynıyım...ama hiç aklıma bunca şey gelmemişti:)))

Bucera dedi ki...

@ cep aynası
Normal insanın aklına bu kadar şey gelmez zaten adı üstünde ''Bir delinin poliklinik defteri''