11 Ekim 2009 Pazar

Af Buyur Doktor Hanım İnsan satıyom




Niye yazdılar sana bu kan sulandırıcıyı?
-Bacak damarlarımda tıkanıklık var.
Umarım sigara içmiyorsundur?
Sorumu sormuştum ama içtiği her halinden belliydi.Ağzında kalmış üç beş sararmış dişlerinin halinden,tanımlanamayan ama sigara tiryakilerine has kararmış kalınlaşmış cildinden ,üzerine sinmiş kokudan.Öz bakımı oldukça kötü, muhtemelen ellilerinde olan ama incelemeden bakıldığında rahat altmış yaş üstü gösteren bir adamdı.
-Yok malesef bırakamadım mereti.
Yine nutuk çekme zamanım gelmişti,üşenmeden başlamıştım içmeye devam ettiği halde başına gelecekleri anlatmaya ;bacak damarların iyice tıkanır kesilmek zorunda kalır.Çiğerlerin biter nefes alamazsın v.s……… Lafımı böldü ‘’Biliyorum doktor hanım gözümün önünde hastanede adamın bacaklarını kestiler de bırakamadım bu laneti. ‘’Sigara içiciliği bir bağımlılık olduğundan tedavi gerektiren bir hastalıktı.Bağımlılık tedavisinde kullanılan ilaçlar ya da nikotin bantları sigorta kapsamında olmadığından maddi durumunu irdelemek ve ona- göre tedavi seçeneği sunmak amacı ile ne iş yaptığını sordum.
-Af buyurun insan satıyorum.
Nasıl yani diye düşündüm içimden.Mimiklerim donmuş kalmış saliseler içinde yüzlerce düşünce uçuşmaya başlamıştı zihnimde.Bu adam şimdi P….. mi? Eğer öyle ise ona da hizmet sunmak benim işim ,ayıramam ama öyle ise canı cehenneme zıkkımlansın sigarasını ya onunla mı uğraşacağım? Zavallı kadınlar ayy kafayı yiyeceğim hiç de p…… benzemiyor,sanki daha önce p…..gördüm de ?P….. neye benzer ki? Onlar da insan işte.P……ayakkabısı diye bir şey vardı hani sivri burunlu yumurta topuklu da üstü delikli falan arkasına basarak yürürler onlardan giymiş midir? Başımı eğip masanın altından baksam mı acaba? Saçmalama kızım belki amele pazarı vardır,öyle açık saçık söylediğine göre p….. değildir ya kesin amele pazarı vardır,hem sana ne oluyor ? işini yapsana sen.



-yani inşaatlara amele falan mı sağlıyorsunuz?
-yok otogarda çığırtkanlık yapıyorum bulduğum yolcuları otobüs şirketine götürüyom para alıyom…af buyur her türlü kötü alışkanlığım vardı bıraktım.Kumar oynardım,esrar çekerdim,bacımsın da karı kız her türlüsü ,evde hanım varken her bir şeye tövbe ettim,sigarayı bırakamıyom .Kapatsalar beni bir yere içmesem.Başka yolu yok.
Rahatlamıştım,ne alakası var insan satmakla dedim içimden.Uzun uzun konuştuk sigara bırakmasına yardımcı olabileceğimi söyledim……..




Bir çoğumuz büyük şehirlerin iyi eğitimli çalışan kesim cam birer fanusta yaşıyoruz.İyi semtlerde ya da çevrede ki gecekondu yapıları görmemek için yüksek duvarlarla çevrilmiş güvenlikli,havuzlu uydu kentlerde yaşıyoruz.Çocuklarımızı özel okullara servislerle gönderiyor sokaklarda oynamaları yerine yine servislerle müzik kurslarına ,tenis derslerine taşıyoruz.Arabalarımızla işe gidiyor kocaman kocaman merkezi havalandırması olan camları bile açılmayan plazalarda çalışıyoruz.En fazla kırmızı ışıkta durduğumuzda,mendilci çocukla ya da dilenci ile temasımızı en aza indirmek için camlarımızı kapılarımız sıkı sıkı kapatıyoruz.Biz yalancı bir dünyada yaşıyoruz.Sadece biz devlette çalışan hekimlerin bu gerçek Türkiye ye açılan bir kapısı var.Poliklinik kapımız oradan asıl hayat içeri bize doğru akıyor.Bu gerçek hayat ile karşılaşan biz devletin hekimleri zaman zaman çok duyarlı oluyor bazen alışıyor,nasırlaşıyor olmadı koruyucu kalkanlar takıyoruz .Bazen bunlar işe yaramıyor çok üzülüyor hastalarımıza şiirler bile yazıyoruz (bakınız ''Ben ne kadınlar gördüm aslında hiç yaşamadılar'') en son çare olarak deliliğe vuruyor fazla gülüyoruz.Bunlar hayat ile baş etme yöntemlerimizden bazıları.

Bu gün öğrendim ki bunca yıldır o kapıdan giren binlerce insan ve onların hikayelerine rağmen hala beni korkutan şaşırtan kişiler ile karşılaşabiliyorum.Mesela bir p…… gelirse karşıma nasıl davranacağım ona? Tarafsız bir şekilde işimi yapabilecek miyim?

2 yorum:

MAYRI dedi ki...

Elbetteki yapacağınıza inanıyorum.
Daha nelerle karşılaşacaksınız....
İyi bir hafta diliyorum.
<:))

Bucera dedi ki...

Katkı ve iyi dilekjler için teşekkürler