2 Eylül 2009 Çarşamba

Kızım Bu Aspirinin İğnesi Yok Mu

80 yaşlarında dünya tatlısı bir amca karısına ilaç yazdırmaya gelmişti.Niye kullanıyor bu iğneleri diye sordum.
Sorma kızım diye başladı.’’Benim hanımın 5 yıl kadar önce bacak damarında tıkanıklık var dediler açtılar sağ olsunlar ,bir daha da tıkanmasın diye aspirin verdiler.Geçenlerde mide kanaması geçirdi.Hastane de yattı bir süre şimdi iyi şükür ama aspirini kestiler bir hap ile bu iğneleri yazdılar.Sana bir şey danışayım kızım .Ben düşündüm de çok korkuyorum bir daha bacağı tıkanır diye şu aspirinin iğnesi yok mu?Bi yapsalar ya mideye de dokunmaz.’’
Nasıl sevimli göründü gözüme .Sevdiği kadın için üzülmüş kendince çözümler bulmaya çalışmış.
Ah amcacım bu cilt altı iğnesi ile kullandığı sulandırıcı hap inan aspirinden daha faydalı senin hanım için, bacağındaki damarlar için sen korkma. Hem aspirin mideye gidip yapıştığı için mideyi kanatmıyor ki..Daha çok kana karışıyor oradan midedeki damarlara kadar geliyor bazı şeyleri değiştiriyor orada onun için kanama oluyor.Yani aspirinin iğnesi de olsa eğer dokunacaksa mideye yine dokunur.
- Çok korkuyorum be kızım ya bacağı yine tıkanırsa….
Belli ki çok ikna olmamıştı karısına duyduğu sevgi endişelerini kalıcı kılmıştı..Gözlerimi gözlerinin içine diktim (çocuk gelişim kitaplarında öyle yazar laf geçirmek için göz hizasına in çocuğun gözlerinin içine bak ve kesin konuş) belki amcada işe yarar ama öyle tatlıydı ki yüzüme bir de sevecen gülümseme oturttum. ‘’Amcacığın güven bana bu kullandığı ilaçlar oldukça yeterli aspirin kullanmamalı mide kanaması geçirmiş hastalar.Peki kızım dedi teşekkür etti odadan çıktı.
Bu gün bu hastamdan neler öğrendim?
-Ölümsüz sevginin güzelliğini öğrendim
- Ölümsüz sevginin eşin yaşlandığında ,hastalandığında muhtaç olduğunda da sevmek olduğunu öğrendim
-Ölümsüz sevginin o kadar güçlü olduğunu ki,onca açıklamaya rağmen kafada bir soru işareti ile poliklinik odasından çıkmak olduğunu öğrendim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

orta yaş üstü bir bayan yorumuyla: Amcanın üzüntüsü teyzenin bacağı ya yeniden tıkanır da teyze yatar ve bütün işler amcaya kalırsa babından olmaya....

Bucera dedi ki...

Hımmm hiç bu açıdan düşünmemiştim.Şimdi bu amca odadan çıkarken ''Ya bu hanım yine hastalanırsa nasıl uğraşıcam onunla öff ev işleri de bana kalıyor kahvemi kim yapcak?''diye mi düşünüyordu acaba? :))

MAYRI dedi ki...

Ben senin yazındaki yorumunu tercih ediyorum.
Bence o yaşlarda insan önce eşinin sağlığını düşünür.

Adsız dedi ki...

yazmanın bir de yutan ve kahreden yanı vardır,bence hiç bulaşma:okumak daha iyi heleki masanın başında felç kalmak tehlikesi...hiç tavsiye etmem...daha derine doğru hızla geriler,yazmak...
ben çıkamadığım oradan yazıyorum...
:)

Bucera dedi ki...

İlginç bir yorum….Tam tersi olarak bilinir ama bu yönü olabileceğini bana düşündürmedin değil.Belki ben o kadar derin yazamıyorumdur.
Katkı için teşekkürler